92 jaar en nog steeds fulltime huisarts

woensdag 6 juli 2016
timer 2 min
Nico van Hasselt vierde afgelopen week zijn 60-jarig jubileum. De Amsterdamse huisarts begint zijn spreekuur al om 7.00 uur 's ochtends. "Ik wil geen smoesje zijn. Iedereen die naar z'n werk of school moet, kan daarvoor dan bij mij langskomen, en hoeft dus niet te verzuimen."

Dat vertelt Van Hasselt aan NOS.

 

De praktijk van Van Hasselt zit onder zijn woonhuis. Het is een kamer die er meer uit ziet als een bibliotheek. Overal staan dozen met patiëntendossiers. In zijn spreekkamer staat geen computer. "Ik wil niet dat een computer als een soort van derde patiënt in mijn spreekkamer staat. Als iemand bij mij komt, wil ik rustig met hem praten."


Aan met pensioen gaan denkt Van Hasselt voorlopig nog niet. "Het Ziekenfonds vond dat doktoren boven de 65 minder kwaliteit leverden. De rechter vroeg toen: hoe bewijs je dat? Dat konden ze niet. Dus toen heb ik de zaak gewonnen", vat hij samen. "Vanaf dat moment is dus de leeftijdsgrens voor de huisartsen vervallen." Dit jaar verloopt de registratie van Van Hasselt. Hij moet dan opnieuw worden beoordeeld. In 2014 zei hij nog tegen het Parool dat hij dan zou stoppen. Maar nu zegt hij: "Als het mag, ga ik toch gewoon door."


Lees hier het volledige interview.

bron: NOS

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
92 jaar en nog steeds fulltime huisarts