Duitse oud-tandarts moet forse schadevergoeding betalen

donderdag 3 maart 2016
timer 1 min
Een 69-jarige Duitse man die werkzaam was als tandarts bij de praktijk Badhuisplein in Hardenberg moet een schadevergoeding van ruim achtduizend euro betalen aan de praktijk.

Dat meldt RTV Oost.

 

Ook moet de man uit het Duitse Heidelberg een geldboete van vijfhonderd euro betalen. De voormalig tandarts krijgt deze straffen door de politierechter in Zwolle opgelegd  voor het verduisteren van instrumenten uit de tandartspraktijk tussen 24 en 30 november 2014.

 

Een arbeidsconflict zou de reden zijn van het weghalen van de tandheelkundige instrumenten. De Duitse tandarts werkte jarenlang bij de praktijk, maar kwam er na zijn vertrek achter dat er bepaalde zaken niet goed waren gegaan. De man kwam weer in dienst, maar er werd maandelijks vijfhonderd euro ingehouden op zijn loon volgens hem. Als reactie daarop nam de man voor enkele duizenden euro's aan instrumenten mee bij zijn tweede vertrek. 


bron: RTV Oost

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Duitse oud-tandarts moet forse schadevergoeding betalen