Gebruiker fysiotherapie kiest kwaliteit boven afstand

donderdag 7 september 2017
timer 2 min
De meeste fysiotherapiepatiënten vinden het geen probleem om een eind te moeten reizen voor de fysiotherapeut die hen het beste kan behandelen. Met name voor de 50-minners speelt afstand steeds minder een rol. Dit is gebleken uit een onderzoek onder bezoekers van de fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl

Volgens de initiatiefnemer Ties Kox van Hierhebikpijn.nl laat de uitslag zien dat de patiënt tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend naar de dichtstbijzijnde fysiotherapeut gaat, maar beter nadenkt over deze keuze. “Niet de afstand, maar de te verwachten kwaliteit lijkt voor de patiënt steeds bepalender.’’


De meerderheid van de respondenten van het onderzoek, 57 procent, zou wel tien kilometer of meer willen reizen als dit goede kwaliteit garandeert. Een zesde van de deelnemers is bereid om hiervoor 20 kilometer te reizen.


“Steeds meer patiënten zijn kennelijk op zoek naar kwaliteit, naar de meest effectieve behandeling van hun klachten. Praktijken die op dat punt leveren, door specialisatie en deskundigheid, kunnen daar zeker hun voordeel mee doen. En wie daar te weinig aandacht aan geeft, moet rekening houden met het risico dat zijn praktijk in de toekomst steeds vaker letterlijk voorbijgelopen wordt”, aldus Kox. 


In het onderzoek komt naar voren dat mensen boven de 50 jaar reisafstand vaker belangrijker vinden en 50-minners de prioriteit geven aan kwaliteit.


Andere factoren

 

Ook hygiëne is een belangrijke factor bij de keuze voor een bepaalde fysiotherapeut. Een contract met de zorgverzekeraar wordt verder door de meerderheid als een belangrijke factor aangedragen bij het kiezen van een praktijk. Het al dan niet zelf kunnen kiezen van een fysiotherapeut binnen de praktijk is voor veel patiënten ook een overweging bij het maken van hun keuze. 


Er hebben 1200 mensen deelgenomen aan dit onderzoek. Alle resultaten zijn terug te vinden op de fysiotherapiewebsite.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Gebruiker fysiotherapie kiest kwaliteit boven afstand