Het goede doel steunen met gouden kronen

woensdag 25 november 2015
timer 2 min
Als tandarts of werknemer in een tandartsenpraktijk komt u wel eens kronen van goud tegen. Als de patiënt deze gouden kroon afstaat heeft u de mogelijkheid deze te doneren aan het Rode Kruis. Door kronen van goud te doneren aan het Rode Kruis helpt u mee schade en leed te beperken.

Zo doneren honderden tandartsen en hun patiënten gouden kronen voor mensen die regelmatig worden getroffen door natuurrampen. 

 

Projecten Gouden Kronen Plan

Met de opbrengst van de ingezamelde gouden kronen helpt het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds al jarenlang mensen in rampgebieden met het voorbereiden op natuurrampen. Dit doen ze met een tiental preventieve projecten, zoals het geschikt maken van scholen als evacuatiecentrum en bouwen van dammen in Haïti en het aanplanten/versterken van mangrovebossen en opzetten van waarschuwingssystemen in de Filipijnen.

 

Deelnemen aan het Gouden Kronen Plan

Deelnemen aan het Gouden Kronen Plan kan door u aan te melden op de website van het Rode Kruis (zie onderstaande link). Vervolgens krijgt u alle benodigde informatie toegestuurd, zoals een poster, folders en enveloppen, zodat u het Gouden Kronen Plan herkenbaar kunt maken aan uw patiënten, ze voldoende kunt informeren en vragen of zij hun gouden kronen willen doneren. Daarnaast ontvangt u enveloppen om het edelmetaal naar het Rode Kruis op te sturen. Na gebruik krijgt u automatisch nieuw verzendmateriaal toegestuurd.

 

Door deel te nemen wordt de verwerkingsfase uit handen genomen door het Rode Kruis: de ontvangen kronen worden doorgestuurd naar een raffinaderij, waar de kronen belangeloos worden schoongemaakt en verwerkt. Naast gouden kronen en vullingen kunt u ook gebruikte bruggen en Gutta percha catridges G20 en G30 (die edelmetaal bevatten) inleveren.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Het goede doel steunen met gouden kronen