Het realiseren van ambitieuze doelen

dinsdag 13 oktober 2015
timer 2 min
Er zijn altijd ondernemende praktijkhouders met grootse plannen. Ze starten een eigen praktijk, (ver)bouwen een praktijk, gaan nieuwe samenwerkingsverbanden aan of richten zich intern op een andere manier van werken waardoor ze zich niet alleen beter kunnen onderscheiden van andere praktijken maar die ook een positief effect hebben op het rendement van de praktijk.

Als praktijkmanager kan je hierin een grote rol spelen. Veel van jullie werken dan ook op dit Praktijkmanagement niveau 3. Jullie zijn medeverantwoordelijk zijn voor het formuleren, plannen en de uitvoering van het strategisch beleid.

 

En gelukkig kom je hier met gezond verstand een heel eind maar, omdat ambitieuze doelen vaak een groot beslag leggen op de financiële en personele middelen, wil je het wel de eerste keer goed doen. Als dat het geval is, is de training Strategisch beleid in de praktijkmisschien iets voor jou. Beantwoord eerst de volgende vragen:

  • Heeft de praktijkhouder ambitieuze doelen op de lange termijn?
  • Heb jij als praktijkmanager een belangrijke rol bij de realisatie ervan?
  • Is het belangrijk dat er voldoende draagvlak voor de plannen is binnen het team?
  • Zijn er externe partijen bij betrokken?
  • Heeft de praktijkhouder net een grote prijs in de loterij gewonnen?

Als je op bovenstaande vragen minimaal 3x het antwoord 'ja' hebt gegeven en je bent nog niet zo ervaren of je wilt zeker weten dat je de juiste stappen zet om de ambitieuze doelen te realiseren, bekijk dan eens de trainingen .


Heb je minder vaak met 'ja' geantwoord? Dat geeft natuurlijk niets. Je kan ook ongeacht je score op bovenstaande vragen deelnemen aan een training, gewoon omdat zowel de praktijkhouder als jijzelf willen investeren in jouw kennis en vaardigheden! 


Maaike Straathof

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Het realiseren van ambitieuze doelen