'Horrortandarts' bekent 120 verminkingen

woensdag 9 maart 2016
timer 2 min
De 'horrortandarts' Mark van N. staat vanaf dinsdag terecht in Frankrijk. Hij wordt beschuldigd van verminking en het oplichten van patiënten en zorgverzekeraars. Franse media meldden dat Van N. op de eerste dag erkend verantwoordelijk te zijn voor wat hem ten laste wordt gelegd.

Tussen 2008 en 2012 zou de oud-tandarts 120 mensen hebben verminkt met zijn 'behandelingen' in zijn praktijk in Château-Chinon. Van N. zei in het proces dat hij destijds niet meer in anderen geïnteresseerd was en dat hij veel van de gevallen zich niet eens meer kan herinneren.

 

Van N. vestigde zich in Château-Chinon na te zijn geworven door regionale autoriteiten. De praktijk werd verwelkomd in de tandartsloze streek waar mensen gewend waren meer dan 20 kilometer met de auto te moeten rijden om naar een tandarts te gaan. Vijf jaar geleden begonnen echter klachten over illegale praktijken van de tandarts te komen. Zo werd er bijvoorbeeld een patiënt urenlang volkomen verdoofd, bij een patiënt zijn acht tanden tegelijk getrokken en anderen keerden huiswaarts met een beschadigd gebit of ontstekingen. Een aantal slachtoffers heeft aan de verkeerd toegepaste verdovingen verlammingsverschijnselen overgehouden.

 

Toen zijn praktijken door klagende patiënten aan het licht kwamen, vluchtte hij in 2013 na een verhoor door de Franse politie naar Canada. Uiteindelijk kwam hij terecht in Nederland waarna hij, ondanks zijn protest, werd uitgeleverd aan Frankrijk. Het proces duurt tien dagen. Van N. kan tien jaar cel krijgen.

bron: ANP

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
'Horrortandarts' bekent 120 verminkingen