Informatie ‘brengen’ levert kennis op

dinsdag 15 september 2015
timer 2 min
Door de jaren heen heb ik al heel wat praktijkmanagers gesproken. Deze gesprekken gaan vaak over de wensen en verwachtingen met betrekking tot de regiosessies. Veel praktijkmanagers gaan daar heen met het doel te ‘halen’, maar vergeten dat ‘brengen’ minstens zo leerzaam is.

Het is opvallend dat de verwachting over het te behalen rendement, één van de belangrijkste argumenten is om deel te nemen. Dat wordt soms ingegeven door de praktijkhouder die natuurlijk deze tijd moet faciliteren maar wordt ook wel ingegeven door de praktijkmanager zelf. 

 

Niemand kan echter garanderen dat elke bijeenkomst iets oplevert. Dat is afhankelijk met welke instelling je komt. Als je vooral komt om te ‘halen’, bijvoorbeeld informatie, of tips & tricks die je meteen in de praktijk kan gebruiken, dan kan ik je vertellen dat het rendement voor een beginnend praktijkmanager waarschijnlijk groter is dan voor een ervaren praktijkmanager. Maar, vergis je niet in de beginnende praktijkmanagers. Deze nieuwe sterren aan het firmament nemen vaak geweldige informatie mee van buiten de praktijk, inzichten die bij de bank, het ziekenhuis, een opleiding of in een andere praktijk zijn opgedaan en direct toepasbaar in de praktijk.

 

Maar het kan je ook zeker iets opleveren als je komt ‘brengen’. Als je collega’s helpt met zaken waar zij tegenaan lopen of waar ze nog niet zo ervaren in zijn. Misschien levert het niet direct de volgende dag wat op maar de kans is groot dat op de langere termijn deze collega’s zich ontwikkelen en waar je mee kunt sparren, nieuwe ideeën kunt uitproberen of misschien wel van ze kan leren hoe ze je voorbij streven!

 

Maaike Straathof

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Informatie ‘brengen’ levert kennis op