Mondhygiëniste van het jaar bekend

woensdag 23 september 2015
timer 2 min
Thérèse Elkerbout is uitgeroepen tot Mondhygienist van het Jaar 2015/2016. Ze kreeg de titel tijdens het congres van de Vereniging Promotie Mondhygiëne. Thérèse is maat in een mondhygiënistenpraktijk waar zij net als iedere practicus patiënten behandeld maar de jury vindt dat zij dit op zo'n gedreven en enthousiasmerende wijze doet dat die aanstekelijk is voor haar gehele omgeving.

Het is inmiddels alweer de vierde editie van de mondhygiënist van het jaar verkiezing, waarin de VPM op zoek is naar een mondhygiënist die op bijzondere wijze invulling geeft aan de promotie van het mondhygiënisch gedrag bij patiënten ofwel op een bijzondere wijze een meerwaarde aan het beroep geeft.

 

Dat mondhygiënisten ondernemingsgezind en initiatiefrijk zijn had de jury reeds eerder ontdekt in de voorgaande jaren. Dat voor dergelijk gedrag lef, moed, doorzettingskracht maar ook een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid noodzakelijk is, moge een ieder duidelijk zijn. In dat opzicht mag iedere aangedragen kandidaat voor deze verkiezing trots op zichzelf zijn.

 

De strijd om de titel Mondhygiënist van het Jaar wordt iedere keer heviger, aangezien het aantal aanmeldingen ieder jaar toeneemt. Dit betekent dat het leeft onder de beroepsgroep en dat het bovendien gewaardeerd wordt.

 

Thérèse Elkerbout heeft haar deskundigheid bevorderd door naast de praktijkvoering een universitaire masteropleiding tot klinisch epidemioloog te volgen. Zij verrichtte bovendien onderzoek dat zij middels een poster presenteerde op het prestigieuze en internationale parodontologiecongres Europerio 8 in Londen afgelopen juni van dit jaar. Daarnaast schreef zij recentelijk nog een onderzoeksartikel in het NTvM.


Lees hier het volledige juryrapport.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Mondhygiëniste van het jaar bekend