Oprichters Funda lanceren vergelijkingssite zorgverleners

woensdag 7 september 2016
timer 2 min
Twee medeoprichters van huizensite Funda hebben een nieuw platform opgezet, waarop consumentenprijzen van zorgverleners zoals tandartsen, mondhygiënisten en fysiotherapeuten worden vergeleken.

Dat meldt het Financieele Dagblad.

 

Solvo, zoals het platform heet, moet het makkelijk maken om zorgaanbieders te vergelijken. Op dit moment is dat nog wel eens ingewikkeld omdat de informatie versnipperd is over verschillende webites.  Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, mede-oprichters van Funda, willen de verspreidde informatie bij elkaar voegen.


Profiel

Als zorgaanbieder komt je profiel op de site door € 29,95 per maand te betalen.  Dat profiel bestaat onder meer uit de prijs van een behandeling, foto’s van een praktijk en contactgegevens. Die informatie wordt door een van de medewerkers van Solvo gecontroleerd. Bij de prijzen gaat het om het passantentarief, de prijs die je betaalt als je niet bent verzekerd. Op dit moment hebben 925 zorgverleners een profiel aangemaakt.


Beroepsverenigingen

Niet alle beroepsverenigingen zijn even enthousiast over het nieuwe platform. Zo laat de Federatie van Medisch Specialisten aan FD weten dat ze ‘op dit moment geen toegevoegde waarde’ zien in de site. Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging reageert nog wat terughoudend omdat er al meerdere sites zijn met informatie over huisartsen. 


De Patiëntenfederatie Nederland laat aan de krant weten wel ruimte te zien voor een site als Solvo. "Maar de belangrijkste uitdaging is om groot en significant te worden", aldus Danny van de IJssel van de federatie. "Je wordt niet zomaar de booking.com van de zorg."

 

bron: Het Financieele Dagblad

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Oprichters Funda lanceren vergelijkingssite zorgverleners