Pluscontract Zilveren Kruis ook voor CKR-geregistreerden fysiotherapeuten

woensdag 15 juni 2016
timer 1 min
Ook fysiotherapeuten die CKR-geregistreerd zijn kunnen in aanmerking komen voor een Pluscontract van Zilveren Kruis. Daar was enige verwarring over na recente berichtgeving van de zorgverzekeraar.

In het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen.


Het KNGF heeft in nauw overleg met Zilveren Kruis een kwaliteitssysteem opgezet voor CKR-geregistreerde praktijken die in 2017 (weer) in aanmerking willen komen voor een Pluscontract. Dit zogenaamde Plusprogramma is gebaseerd op wetenschappelijk ontwikkelde en geborgde elementen uit het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB) van het KNGF. Praktijken die hun Zilveren Kruis Pluscontract willen behouden of daarvoor in aanmerking willen komen, kunnen door het implementeren van dit KNGF Plusprogramma aan de door Zilveren Kruis gestelde criteria voor een Pluscontract voldoen.


De verzekeraar heeft inmiddels aangegeven vertrouwen te hebben in de opzet van het KNGF Plusprogramma. Aan dit programma zijn instapvoorwaarden verbonden en eisen ten aanzien van doelmatigheid en de monitoring daarvan. Deze worden de komende twee weken in samenspraak met Zilveren Kruis definitief geformuleerd. 

bron: KNGF

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Pluscontract Zilveren Kruis ook voor CKR-geregistreerden fysiotherapeuten