Sanneke Don uitgeroepen tot Fysiotherapeut van het Jaar

maandag 7 november 2016
timer 2 min
Psychomatisch Fysiotherapeute Sanneke Don van Gezondheidscentrum Haarlemmermeer, is de winnaar geworden van de Fysio in Beeld 2016. Een vakjury selecteerde uit alle inzendingen een top drie. Daarna was de top drie zelf aan zet om stemmen te werven en kon men stemmen op hun favoriete kandidaat.

Het KNGF riep in augustus fysiotherapeuten in heel Nederland op om collega’s te nomineren voor deze ‘Fysiotherapeut van het jaar’ prijs, een prijs voor en door fysiotherapeuten. De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Fysiotherapeut op 4 november. Don nam het op tegen Marijke Slieker van het Profundum Instituut en Bob van Ravensberg van Fysio Barneveld. Van de 3.412 stemmen gingen er 1.424 naar Don. 


Don werkt graag met patiënten met een complexere problematiek als chronische pijn. Ze zet zich in voor de vaak wat uitdagendere patiënten met bijvoorbeeld burn-out, depressies of angstklachten. Daarbij stimuleert de fysiotherapeute patiënten om te bewegen, bijvoorbeeld door zowel oude als nieuwe patiënten uit te nodigen om samen met haar aan hardloopwedstrijden mee te doen. Naast haar werk in de praktijk verzorgt Sanneke gastcolleges voor de minor ‘Psychomatische benadering’ aan de Hogeschool Leiden. Ook is zij betrokken als kerndocent bij de master Manuele Therapie in Rotterdam en maakt ze onderdeel uit van een groep onderzoekers die werken aan het onderzoeksprogramma chronische musculoskeletale pijn’ binnen het lectoraat ‘bewegen naar gezondheid’  van de hogeschool Rotterdam. Don is ook als predoctoraal onderzoeker aangesloten bij de Vrije Universiteit Brussel en de onderzoeksgroep Pain in Motion. De onderzoeksgroep bestaat uit onderzoekers, afkomstig uit België, Nederland, Spanje, Italië en Nieuw Zeeland, die allen wetenschappelijk onderzoek doen op het gebied van (chronische) pijn en bewegen. Als onderzoekster geeft Don lezingen en heeft ze al enige publicaties op haar naam staan.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Sanneke Don uitgeroepen tot Fysiotherapeut van het Jaar