Tandartsenpraktijk Garderen bezoekt verzorgingstehuizen op Nationale Ouderendag

woensdag 5 oktober 2016
timer 2 min
Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Tandartsenpraktijk Garderen neemt dit als aanleiding om drie verzorgingstehuizen te bezoeken en de mondgezondheid bij ouderen te controleren.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) wil tandartspraktijken motiveren om de mondzorg voor ouderen op de nationale agenda te zetten. Ouder worden heeft niet alleen invloed op het lichaam, maar ook op het gebit. In 2014 is 58% van de 75plussers langer dan een jaar niet bij de tandarts geweest, blijkt uit statistieken van CBS. Helaas raakt mondzorg bij ouderen makkelijk op de achtergrond waardoor ongemerkt serieuze klachten ontstaan. Bijvoorbeeld blaren vanwege slecht passende prothese, eetproblemen of een onfrisse adem. Ook is er een verband aangetoond tussen de mondgezondheid en aandoeningen als diabetes, longziekten reuma en hart- en vaatproblemen. Alle redenen om de gebitscontrole bij de tandarts te blijven doen. Dit is voor ouderen die wat slechter te been zijn of in een verzorgingshuis wonen soms wat lastiger.

 

Een mobiele tandarts zou een oplossing kunnen zijn. Hiernaast zou een simpele speekseltest kunnen helpen om ernstige tandvleesproblemen snel te detecteren. Tandartsenpraktijk Garderen zal daarom vrijdag 7 oktober drie verzorgingshuizen in de gemeente Barneveld bezoeken om ouderen te informeren over het belang van mondverzorging en een gratis speekseltest uit te voeren.

bron: Barnevelds krant

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Tandartsenpraktijk Garderen bezoekt verzorgingstehuizen op Nationale Ouderendag