Zorgautoriteit helpt bij soepel contracteerproces

donderdag 29 oktober 2015
timer 1 min
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil met het rapport “Contracteerproces eerstelijnszorg” een soepel contracteerproces faciliteren. Het rapport bevat een inventarisatie van contractvormen en een toelichting op de regels die de NZa vanaf 2016 aan het contracteerproces stelt.

In het rapport “Contracteerproces eerstelijnszorg” gaat de NZa in op de zorginkoop in de eerstelijnszorg. Het rapport is mede tot stand gekomen op basis van input van zorgaanbieders, hun vertegenwoordigers en zorgverzekeraars. De NZa ziet voor zichzelf een faciliterende rol in het contracteerproces en beschrijft randvoorwaarden voor een soepel verloop van dat proces. 

 

De NZa heeft eerder nadere regels ('Transparantie zorginkoopproces Zorgverzekeringswet') vastgesteld die het proces van zorginkoop voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars transparanter moeten maken – en daarmee verbeteren. Daarnaast heeft de NZa in haar rapport een overzicht opgenomen van de verschillende soorten contracten in de eerstelijns zorg, waaronder mondzorg.

 

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars kunnen de door de NZa gepresenteerde modellen gebruiken bij de inkoop in het kader van de Zorgverzekeringswet, of ze kunnen een nieuw inkoopmodel afspreken dat is geïnspireerd op bestaande modellen. 


Lees hier het rapport Contracteerproces eerstelijnszorg.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Zorgautoriteit helpt bij soepel contracteerproces