Dental Gold bv waardevol voor tandarts én milieu
“Ik werkte in een tandheelkundig bedrijf dat deze werkwijze hanteerde, toen dit bedrijf ermee stopte heb ik het overgenomen”, vertelt oprichter en eigenaar Richard Jeanson . “We begonnen in Spanje, maar toen mijn vorige bedrijf deze werkzaamheden in Nederland stopte, ben ik ook hier gestart.” En het bleef niet bij Nederland. “Sinds drie jaar werken we ook in Scandinavië. In Zweden hebben we een serieuze partner kunnen vinden en dus was het een logische stap om ook hier de samenwerking aan te gaan.”
Eerlijkheid en transparantie
“ Het opkopen en doorverkopen van dentaal goud is een boevenbusiness , louche handelaren rijden van tandarts naar tandarts om het goud op te kopen. Dit doen ze soms op vrij assertieve en agressieve manier. D eze opkopers geven de tandarts maar 10 of 20 procent van de daadwerkelijke waarde.” Iets waar Dental Gold bv. uitkomst biedt. “Wij draaien het om. Tandartsen krijgen bij ons zo’n 90% van de waarde, wij nemen genoegen met de afgesproken féé en de verwerkingskosten . Eerlijkheid en transparantie zijn een groot goed in deze markt.” Naast de betaling voor het aangetroffen g oud, betalen wij ook voor de andere aangetroffen, veel gebruikte, edelmetalen . In Nederland zijn er twee soortgelijke bedrijven actief in het opkopen van dentaal afval. “Het verschil is dat wij uit de dentale wereld komen. Vertrouwen is een kostbaar goed, en wij weten hier goed invulling aan te geven.”
Urban Mining
Dental Gold bv werkt volgens het Cradle to Cradle principe (letterlijk: van wieg tot wieg) “Het verworven dentaal goud verwerken we vaak weer tot nieuwe legeringen, die de tand techni ci opnieuw kunnen gebruiken. We gaan dus vaak terug naar de bron, zonder nutteloos afval te creëren of grondstoffen te verspillen .” Die duurzame lijn trekt Dental Gold bv. nog verder door. “We werken sa men met het Wereld NatuurFonds. Deze organisatie stimuleert Urban Mining (het terugwinnen van grondstoffen uit bestaande materialen). Dat is precies wat wij doen. In Suriname is bijvoorbeeld ontzettend veel milieuvervuiling door het kwik dat met goudwinning vrijkomt. Doordat wij goud opnieuw verwerken tot materialen van goud, verminderen we deze vervuiling”, legt de enthousiaste ondernemer uit .
Meer informatie: www.dental-gold.org
Wilt u meer informatie over onze werkwijze?
Bel dan met 06 520 120 53 of mail naar r.jeanson@dental-gold.org
Reactie toevoegen