Health Communicator op de werkvloer
Hoe werkt de Health Communicator in de praktijk? Iedere patiënt in het gezondheidscentrum heeft een uniek nummer, legt Jolanda Schulze uit. Ze werkt als praktijkondersteuner (POH) in gezondheidscentrum Banne Buiksloot. “Via de Health Communicator applicatie op mijn computer kan ik een specifieke vragenlijst voor een bepaalde patiënt klaarzetten, door deze aan zijn of haar unieke nummer te koppelen. De patiënt kan vervolgens plaats nemen achter de computer in de wachtkamer en dat unieke nummer intoetsen. Vervolgens komt de vragenlijst naar voren die ik, of de huisarts, heb klaargezet."
Na het invullen van de lijst worden de antwoorden via een koppeling naar de Health Communicator applicatie én ons huisartseninformatiesysteem (HIS) gestuurd, zoals ook specialistenbrieven en lab-uitslagen digitaal binnenkomen. Die koppeling is erg praktisch: als bijvoorbeeld een COPD-patiënt in de vragenlijst heeft aangegeven te roken, dan wordt automatisch het desbetreffende hokje in het HIS aangevinkt.” Voor Jolanda biedt de Health Communicator veel voordelen. “Om te beginnen kan ik beter communiceren met patiënten. Dankzij de Health Communicator staan de antwoorden direct in het Nederlands in ons systeem. Vragen die ik eerst wegens onbegrip simpelweg niet kon stellen, worden nu wel gesteld en beantwoord. Goede zorg begint nu eenmaal met een goede anamnese. Daarnaast kan ik veel efficiënter werken. Neem bijvoorbeeld de kwartaalcontroles van diabetespatiënten. Om daar aan te voldoen werkte ik een vaste vragenlijst af, waarna ik de antwoorden na afloop zelf moest invullen in ons HIS. Dankzij de Health Communicator heb ik de antwoorden direct in het Nederlands op de juiste plek in ons systeem zitten.”
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Bart Smit (HOOG) over de voortgang van het Integraal Zorgakkoord in de regio: ‘Huisarts wordt cruciale schakel tussen zorg en sociaal domein’
20 nov om 14:30 uur 6 minHoe werkt een regionale huisartsenorganisatie als het Gelderse HOOG aan uitvoering van het Integraal…
Wouter Bos (Menzis) stelt dat akkoorden als IZA niet meer werken: 'Zorg wordt alleen toekomstbestendig met meer dwang en drang en heldere beleidskeuzes’
19 nov om 15:46 uur 6 minWouter Bos, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Coöperatie Menzis, plaatste onlangs in de Rode Hoed grote…
Michel van Schaik (Rabobank) over de zorg en eerste lijn in 2040: ‘Bouw geen ziekenhuis of praktijk, maar een vitaliteitscampus’
19 nov om 10:00 uur 8 minMichel van Schaik, directeur gezondheidszorg bij de Rabobank, blikt vooruit naar de zorg in 2040. Samen met…
Wondere wereld: 'Handhaving van de wet DBA schiet doel voorbij'
15 nov om 10:30 uur 4 minIneens is het werkveld in rep en roer over de handhaving van de wet DBA vanaf 1 januari. ‘Toch wel bijzonder na…
LACH Mondzorg-tandartsen over de handhaving van de DBA: ‘We kiezen uit overtuiging voor loondienst, maar of dat rendabel is?’
15 nov om 09:30 uur 5 minAnderhalf jaar geleden openden tandartsen Cheryl Tjon, Bart Jansen en Paul Heijnen hun praktijk LACH Mondzorg…
Lunchwebinar MO Actueel: ‘Handhaving op de wet DBA. Wat betekent dat voor praktijkhouders, praktijkmanagers en zelfstandigen?'
8 nov om 10:32 uur 3 minTijdens het lunchwebinar MO Actueel op 26 november staat de vraag centraal: ‘Handhaving op de…
Praktijkhouder Alexander Tolmeijer pleit voor aanpassing van de Wet VBAR: ‘Zzp’ers zijn de olie van de mondzorg’
23 okt om 13:45 uur 6 minAlexander Tolmeijer, tandarts-praktijkhouder, jurist en directeur van adviesbureau Dentiva, voorziet onrust als…
Waarom als praktijkhouder huwelijkse voorwaarden opmaken?
16 okt om 10:00 uur 4 minTijdens je leven structuur aanbrengen in de bestemming en het beheer van je vermogen na overlijden. Dát is…
Reactie toevoegen