Is een goedkoop implantaatsysteem minder succesvol?
Het resultaat heet ICX-templant, is van Duits/Zwitserse makelij en kost € 59,-. Nu in 2016 is ICX te koop in ruim 80 landen en kost het implantaat nog steeds € 59,-. In 2004 zijn de eerste implantaten geplaatst en in 2013 zit ICX in de top vier van meest verkochte implantaten in Duitsland (bron IDS 2013). Tussen maart 2014-2015 bereikte Medentis een 70% omzetgroei en alleen in 2015 zijn circa 200.000 ICX-implantaten wereldwijd verkocht.
De hele implantaatgeometrie van het ICX-implantaatsysteem is naar de modernste constructie- en functieprincipes ontwikkeld. Door de zelfsnijdende apicale schroefdraad wordt een hoge primaire stabiliteit bereikt. Medentis heeft een eigen onderzoeksafdeling en beschikt over een viervoudige testmachine voor duurbelasting. Eind vorig jaar is een controlesysteem ingevoerd voor implantologen en patiënten waarmee alle testresultaten van de geplaatste implantaten kunnen worden nagekeken door het lotnummer van de implantaten in te voeren via de website.
In de masterproef van Dr. Stupar is bewust gekozen voor de provocerende vraagstelling “Is een goedkoop implantaat minder succesvol?”. In een retrospectieve analyse van klinische en radiologische omstandigheden van 43 geplaatste ICX-implantaten bij 19 willekeurig gekozen patiënten toont de auteur aan de hand van indrukwekkende overtuigende resultaten aan dat de ICX-implantaten volgens de modernste internationale succescriteria voor de dentale implantologie voldoen aan de eisen van de praktijk en patiënten. De hele studie en andere studies Karbach (1) en Sertgöz (2) vindt u op de website van de Nederlandse distributeur ICX Implants B.V.
Als goedkopere techniekkosten niet ten koste hoeven te gaan van kwaliteit heeft dit verstrekkende gevolgen voor de bedrijfsvoering in de moderne tandheelkundige praktijk die door opgelegde regelgeving behoorlijk onder druk staat. Deze ontwikkeling voorzag Medentis 14 jaar geleden.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Pleidooi voor alternatieve bekostiging: Betaling per verrichting geeft een perverse prikkel. Wat werkt dan wel?
22 okt om 12:00 uur 5 minWaarom als praktijkhouder huwelijkse voorwaarden opmaken?
16 okt om 10:00 uur 4 minTijdens je leven structuur aanbrengen in de bestemming en het beheer van je vermogen na overlijden. Dát is…
Estate planning voor de praktijkhouder: 5 tips!
9 okt om 11:30 uur 5 minTijdens je leven structuur aanbrengen in de bestemming en het beheer van je vermogen na overlijden. Dát is…
Erik van Dam (VvAA) over de handhaving op ‘schijnzelfstandigheid’: ‘Kun je straks nog als zzp'er in de zorg werken? Dat lijkt heel beperkt’
20 sep om 11:30 uur 6 minDe Belastingdienst gaat weer serieus handhaven op schijnzelfstandigheid en de bestaande modelovereenkomsten…
De nieuwe pensioenwet deel 1: De veranderingen in de nieuwe pensioenwet in het kort
12 sep om 13:38 uur 3 minSinds 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen in werking getreden. In deze wet zijn afspraken vastgelegd over…
Infomedics introduceert Declaratieservice Plus: ‘Kwaliteit en cashflow van de praktijk verbetert en declaratieproces wordt efficiënter’
10 sep om 13:00 uur 5 minInfomedics is van een relatief kleine factoringaanbieder in vijftien jaar uitgegroeid naar een alom aanwezige…
Rabo Medicidesk: ‘Begin nu met het verduurzamen van je praktijkpand’
28 aug om 14:30 uur 5 minHadoks, de regionale huisartsenorganisatie in de regio Haaglanden, zet in een serie podcasts de spotlight op de…
Huisarts René van den Berg over het ‘offshore model’: ‘Zo maken we het huisartsenvak weer behapbaar’
19 jul om 12:00 uur 6 minHuisarts René van den Berg introduceerde het zogeheten ‘offshore model’ in zijn huisartsenpraktijk in Den…
Reactie toevoegen